Bevezetés

Ezek az oldalak a Programozás módszertan tantárgyhoz készített eszközöket, oktatási segédanyagokat tartalmazzák. Az itt elhelyezett írásos anyagok, képek, videofelvételek és programok szabadon másolhatók és felhasználhatók eredeti formájukban. A programok módosítására és használatára a GPL érvényes.

A megjelenítés

Az itt található oldalak egy része videó anyagokat tartalmaznak. A felvételek és a diák időzítésére vonatkozó információkat SMIL formátumban helyeztem el. A SMIL formátumról bővebben a http://www.w3.org/TR/smil20 oldalon olvashatunk.
Az oldalak megjelenítéséhez használható a bal oldalon látható módosított mplayerplug-in program, amely letölthető erről a weblapról. Ez a program nem az mplayerplug-in hivatalos terjesztése, ez egy általam módosított változat. A program nem működik tökéletesen, de az oldalak megjelenítésére esetleg jó lehet.
Szintén a bal oldalon található a smilplugin nevű program, amely letölthető erről a címről. Ez a program teljes egészében új alkotás, az oldalak támogatására készítettem. A program telepítése jelenleg még kissé összetett, hiszen még fejlesztés alatt áll, de a videóanyagok megjelenítésére már most is alkalmas.
Pere László